Information

Læs dette hvis DU vil spare penge på din vægtafgift hvis du køber en Ford Transit Connect Peugeot Partner eller Peugeot Expert. Så koster de 2520,-kr plus 900,-kr om året som 100% privat varebil.

Det er ikke et hul i loven!

Det er fuldt legalt at nedveje sin varebil, indbetale en ny registreringsafgift og dermed komme i en lavere klasse for både vægtafgift og tillægsafgift for privat anvendelse. Denne mulighed er senest slået fast i lov L171 vedtaget den 28. maj 2010.

Tilbage i 2007 opstod der et hul som følge af en lovændring, som gjorde det muligt at ændre til lavere vægtklasse uden at betale ny afgift. Dette hul blev umiddelbart efter lukket, således at alle nedvejede varebiler fra start af 2008 igen skulle betale den høje vægt- og misundelsesafgift.

Der er ikke tale om et sådan hul på nuværende tidspunkt, idet der ved nedvejning i dag netop skal betales ny registreringsafgift op til den afgiftssats, som gælder for varebiler under 2.000 kg i totalvægt – nemlig 95%. Og dermed flytter varebilen permanent vægtklasse, og den vil derfor altid blive opkrævet den lave årlige vægt- og tillægsafgift for privat anvendelse.

Hvad kan jeg spare?

I henhold til loven skal man kun betale kr. 900 i privatanvendelsesafgift på varevogne med en totalvægt på 2.000 kg og derunder. Hvis den altså er registreret før den 25. april 2007 og der er betalt en registreringsafgift på 95%.

Så er din varevogn registreret før den 25. april 2007, så den i dag koster kr. 5.040 i privatanvendelsesafgift om året, så er der mulighed for at omregistrere bilen til 95% afgift og dermed reducere afgiften til kr. 900. Og samtidigt vil vægtafgiften også falde. Der kan således spares mere end kr. 5.000 om året.

Det kræver, at der betales en ny registreringsafgift på differencen op til 95%. Det lyder voldsomt, men afgiften er baseret på bilens nuværende værdi, og den er selvfølgelig faldet, siden du købte bilen.

Herudover kræver det, at varebilens totalvægt er på 2.000 kg eller derunder. Så hvis ikke den er vejet ned allerede, skal den også vejes ned til en totalvægt på 2.000 kg eller derunder.

Læs evt. mere på: www.nedvejning.dk